Thursday, November 20, 2008

rumah ku syurga ku...














feature wall at hall(sweet sgt,so green, so fresh)


my new house...

story bout ma new house...hem...almost a month, aku pindah kat rumah baru ni...

address ; A-G-12, desa mutiara,
Jln PJU 7/15B,
Mutiara Damansara,
47800 Petaling Jaya,
Selangor.



Basically, am enjoy wif the environment, rumah yang comel (tak susah nak handle), 3 bilik, very convenient wif ikea, tesco,the curve, ikano n the best part, belakang rumah dekat dgn surau, kedai mamak, kedai runcit, terbaru kedai stationery(member baba punye kedai).


about, the decoration...
hem...tak banyak lagi yang aku sempat buat, juz a bit area yg aku baru deco. tak sempat la, bz..ngan amann, keje plak skg dah jauh..balik dah penat, melayan amann, masak lebih kurang, dah tak sempat nak buat ape dah...harapkan sabtu ahad je la pun kalau nak mngemas.. till now, my wardrobe room still tak settle lagi.

Hall : 70% done
Kitchen : 90% done
Dining : 45% done
Master bedroom : 70%
Amann Room : 10%
Wardrobe/utility room : 20%




kitchen wall ( hanging stuff)
huhu...means banyak lagi yang tak settle...takpe slowly mama...rasa puas duduk kat rumah sendiri ni (pak mertua punya la kira). walau pun jauh nak berulang alik pegi keje, tapi hari2 rindu nak balik rumah...tak tau la nape...1st coz of my lil son...2nd coz of my house...
thanks to my father in law, give us chance to live there...will care this house like my own...
thanks to baba, give me cheering, luving, caring n so on...
thanks to angah, babysit my son...sggup tinggalkan rumah jz purposely for amann...
willing to completed everything a.s.a.p...apepun bergantung kepada budget...ade budget boleh la settle cepat...hu tak sabarnye...klu la banyak duit...huhuh....satu ikea tu aku borong,....hahaha...



No comments: