Monday, December 1, 2008

{3 .T.E.R.U.N.A. pinggitan}


AMIR + AMANN + AMIRUL
hehe...nak tergelak tgk gambar ni...
masa ni di pagi khamis lepas...amann bangun tidor dok la nangis nak nenen...maka mama pun dah lambat nak melayan dia...dgn belum mandi lagi...amir n amirul plak kebetulan tak bangun dari sarang lagi...aku pun bukak tv chanel 611 ceria...haha...favourite chanel amann...kebetulan tgh show postman pat... terus la ku selitkan si amann di tengah2..automatic terusla dia diam...aku pun ape lagi capai tuala p mandi...n mummy take over amann seperti biasa...hem...minggu ni gakla mummy last jaga amann coz dia dah kena start keje isnin...fuh...funing nak cari babysit nih...tolonnnngggg....tapi mak mertua aku kata dah ada org nak jaga...harap org tu ok...

::what happen last weekend::[part 1]


weekend yg lepas agak pack...jenuh gak nak mengarang nih...haha..
ok lets story...

on saturday (29 nov 2008)

pagi baba keje cam biasa...abah nak datang hari ni nak amik amirul & amir(nephew) yg dh berkampung kat sini hampir 2 minggu...ya allah tak laratnya nak layan budak2 ni..nakal nauzubillah...sampai adik aku tak sanggup dah nak jaga dorang ni...lastly we all desite hantar dorg balik, + angah pun dah nak start keje dah isnin ni. so terpaksa la we all suh abah amik...pagi lagi abah dah call dlm pukul 7.30am...dah naik bas katanya..means dlm 10.30am dah sampai kl...baba plak balik kul 3pm, so aku terpaksa la pick up abah kat pudu...tapi kul 9.00 aku masih begolek kat atas katil...amann pun lambat bangun hari ni...tetau je mama dia cuti hari ni..hehe...pukul 10.45am baru gerak dari mutiara ke pudu...lepas amik abah aku balik umah dulu, sian abah penat...aku masak ngan ita...bagi dorang ni makan dulu, nak mkn kat luar almaklumlah makcik tak gaji lagi kan...dalam pukul 4pm, we all bersiap n hantar abah balik ke pudu...abah tak leh stay coz esok ada kursus buat mee katanya under FELDA. ok takpe...sampai pudu tiket abah ada pukul 6pm paling awal...sementara menunggu waktu tiba kami pun bersidai le kat tepi jalan tu...ada about an hour lagi...sian plak nak tinggalkan abah camtu je...then borak2 dulu.... sementara nak tunggu waktu nya...5.30pm abah suh ktorg balik...dia pun nak naik dah...takut terlepas bas...bas ni bukan boleh aci...

apa jadi lepas tu..? to be continue...............

Thursday, November 27, 2008

+dinner at ikea+


hehe... dah dekat sebulan aku pdh mutiara, hari2 aku lalu depan ikea,
aku mesti nampak meat ball nye gambar...
eiiii...geram je rasa...cam nak g je...
tapi slalu lalu sambil telan air liur je...
hem...minggu lepas rasanya...
aku dah tak boleh tahan ngn meat ball ni...
duit kat tangan tak banyak...argh...
aku tak kira aku nak jugak...aku tepon mummy b4 balik keje...
"mummy...nanti sesiapla, kita p dinner kat ikea"
sambil tu juga, aku saje la nak bawak mummy g jln2...
mummy mmg suka jln2 ni...plus ada makan2...hehe..,
sampai umah, aku sesiapkan amann lebih kurang,
then terus la ke ikea yg tak sampai 3 minit dr umah aku.
b4 g restoran ikea, aku bwk mummy n amann jejalan area baby n kids,
mummy geram ngn brg2 baby, aku apatah lagi...
tapi diam je la kan, kocek tgh kering...
habuan mata je malam tu...amann aku bagi pegang satu toy, dia dah diam dah,
diam sebab toy dah slamat dok dlm mulut..hehe..
then puas membelek, kami pun ke ruang makan, order, and makan...
akhirnya, meat ball idaman kalbu telah semadi dalam perut ku...
amann pun tak lepas peluang makan frise cicah mushroom sos,
sehingga menjilat jari...
pas makan, aku bwk mummy jejalan ke ikano.
mummy nak beli t-shirt.
then kami ke F.O.S. dapat la mummy t-shirt idaman...
(mummy dah ada dekat 6 lai t-shirt yg sama, warna je lain)
ape jadi ngan amann...?
hehe, dia mengantok rupanya...oklah...oklah...
we all pun balik sebab amann dah tak keruan dah...

~new bicycle~

amann, get this present from nek cu...
thanks ucu...sayang betul nek cu ngan amann...
last 2 week we all balik kampung , 40 days kenduri for ibu,
on that time la amann dapat bicycle ni...
amann teruja bila naik bicycle ni...
ucu datang kenduri semata nak jumpa amann...
rindu sangat katanya...
nway amann dah lama tak naik bicycle dia nih...sebabnya...
time nak bawak dia jln2 kat taman naik bicycle mesti time tu jugak la hujan...
so terpaksa la cancle...ni dok postpone dah bape lama dah...
nanti kita naik bicycle ni ye sayang,...

+alya+amann+amir+nazriq+

Wednesday, November 26, 2008

.e.d.i.t.i.n.g.

hem...4 this week tak sempat nak meng upload gambar n news...
sebok satu hal, satu hal lagi sebok dok mengadjust desktop blog aku ni bagi nampak meriah skit...
credit for kak yana yang banyak bantu aku add html utnk nafnang n chating box...huhu..
tapi tah macammana p gatai tangan dok ubah ubah...lastly chating box tu hilang...
huwaaa....kak yana..please help me again...so sorry byk susah kan u...
hehe...ni pun aku balik lambat coz nak siapkan setting menda alah blog ni....
haha...tak de keje cari keje...tapi aku syonok dapat created this blog...
kira cam diary cyber la...ok...nak balik dah lambat...
to be continue................

Tuesday, November 25, 2008

thousand face expression of amann


http://b1.lilypie.com/XAjZp8.png

hehe...comey tak amann...sememangnya, amann ni lens addict..
pantang mama pegang camera or phone, once i said amann!!!
mata dia memang akan pandang camera...tak payah sesusah nak suruh dia pandang..
tu yang banyak gak gambar dia tuh...hehe...like mama like son la kan..
pantang nampak camera...mesti auto possing...
suka merakam gelagat si kecik ni...rasa puas sgt...that what am feel...
sure all mother in de world same likes me...
klu boleh stiap detik perkembangan or keletah si anak nak di rakam..
buat kenangan...esok bila amann dah besar...
amann boleh tgk blog yg mama created , special 4 our family...
hem...rasanya enough 4 today...
ni pun mama bosan tunggu untie bobot tak sampai2...
ok da...happy smiling dear...

Thursday, November 20, 2008

rumah ku syurga ku...














feature wall at hall(sweet sgt,so green, so fresh)


my new house...

story bout ma new house...hem...almost a month, aku pindah kat rumah baru ni...

address ; A-G-12, desa mutiara,
Jln PJU 7/15B,
Mutiara Damansara,
47800 Petaling Jaya,
Selangor.



Basically, am enjoy wif the environment, rumah yang comel (tak susah nak handle), 3 bilik, very convenient wif ikea, tesco,the curve, ikano n the best part, belakang rumah dekat dgn surau, kedai mamak, kedai runcit, terbaru kedai stationery(member baba punye kedai).


about, the decoration...
hem...tak banyak lagi yang aku sempat buat, juz a bit area yg aku baru deco. tak sempat la, bz..ngan amann, keje plak skg dah jauh..balik dah penat, melayan amann, masak lebih kurang, dah tak sempat nak buat ape dah...harapkan sabtu ahad je la pun kalau nak mngemas.. till now, my wardrobe room still tak settle lagi.

Hall : 70% done
Kitchen : 90% done
Dining : 45% done
Master bedroom : 70%
Amann Room : 10%
Wardrobe/utility room : 20%




kitchen wall ( hanging stuff)
huhu...means banyak lagi yang tak settle...takpe slowly mama...rasa puas duduk kat rumah sendiri ni (pak mertua punya la kira). walau pun jauh nak berulang alik pegi keje, tapi hari2 rindu nak balik rumah...tak tau la nape...1st coz of my lil son...2nd coz of my house...
thanks to my father in law, give us chance to live there...will care this house like my own...
thanks to baba, give me cheering, luving, caring n so on...
thanks to angah, babysit my son...sggup tinggalkan rumah jz purposely for amann...
willing to completed everything a.s.a.p...apepun bergantung kepada budget...ade budget boleh la settle cepat...hu tak sabarnye...klu la banyak duit...huhuh....satu ikea tu aku borong,....hahaha...