Thursday, November 20, 2008

o.n.7.e.l.e.v.e.n


on 7 eleven...

hem...mb tak lah sespecial mana pun...bufday tahun ni biasa2 je...tak la mengharap ape2 from hubby...coz we r not in a gud condition rite now...coz baru je moving in to our new house...sedar tak sedar banyak gak cash dah kluar...

seperti biasa, on the 00:00am, got sms wishes 4m baba, sis, frenz n so on..thanks dear all... am 27th years now...am a woman wif a son, husband...have my own family now...have a really tough responsibility...hem..but am happy now...

baba said, "we celebrate later , ye sayang...weekend ke, kite pegi jejalan ngan amann..."
mama : " ok ba, no problem..."

hehe...aku pun tak lah kesah sgt pasal nak celebrate ni...coz baba pun dah ckp camtu kan...so ok...
petang balik keje, cam biasa...sampai umah dah lapar...kepala dok pikir nak masak ape?? hem...tengok2 barang dlm cabinet ternampak..PERENCAH NASI GORENG CINA...hem layan gak ni...erin pun ada...(sis in law) ayam pun ada skit, carot, kacang botol..em jadik lah....ok...lets cooking...

1st yang aku tak perasan: masak nasi...aku buat la sekadar cukup untuk makan 3 4 org...
Angah: "ko masak bape pot tan?"
Aku : " 2 pot stgh...nape tak cukup ke? sape je nak makan?"
Angah : " sikitnye...masak la lebih sikit, mana tau tok wan nak datang ke, ...hah...abg lan nak datang ni....plus aku lapar ni....aku nak makan 3 pinggan...masak la 4 5 pot.."
Aku : "hah!!! banyak nye ko nak buat kenduri ke ape? nanti membazir la..."( plus aku mmg la tak suka membazir...bapak aku cakap membazir tu kawan syaitan...heheh)
Angah : " ala masak jela...tak abih boleh buat breakfast esok pagi..."
(hem ..betul jugak...)
aku pun menurut jela..wal hal pelik gak kakak aku sorang ni,...gila melantak gak nye...
Cooking time...

2ndly yang aku tak perasan lagi...
dengan tetiba je...angah rajin plak nak buat air...
Angah: "tan , nak buat air aper ek?"
Aku: " buat la pape...sirap pun boleh...ala air kosong sudah..(aku mmg la tak bape layan minum air manis ngan nasi kat umah ni...klu kat kedai takpe.)"
Angah: " ala, nanti mana tau tok wan nak minum.."
satu lagi aku confius...dia ni dah kenape? bukan klu tokwan datang minum air panas ke...
argh...lantak p lah ngah oi...

15 minutes after..."nah dah siap NASI GORENG CHINA...nyummy...baba pun balik...
"mama masak aper? hu...sedapnya bau..." (hehe, kembang kejab, special bout my husband, dia mmg suka puji klu aku masak sedap... klu sedap la kan...atleast, hilang penat bila kena puji..kekeke...
wah...lapaq...tak sabar nak makan ...sedap gak aku masak nih...tengah susun pinggan...
"eh...! baba mane ngah?..."
angah: ntah...berasap kot?
what ever la aku dah lapaq ni....nasib ada erin dok melayan amann...klu tak jgn harap la aku boleh masak ngan AMAN...memang tak aman..hehe...

dengan rasa kelaparan...aku pun menyendok la nasi ke dalam pinggan...
SUDDENLY...
SURPRISSSSSEEEE!!!!!!!

HAPPY BUFDAY TO U...
HAPPY BUFDAY TO U...
HAPPY BUFDAY TO U...INTAN...
HAPPY BUFDAY TO U...

HUARGHHH!!!!!
tetibe baba masuk, sambil pegang kek ...
di ikuti rombongan cek kiah...my luvly sis, ema, adek, ejan, im, abg lan pun ada...
wah...simple...but so surprising...nak ternangis pun ade...ingat dah beso2 ni takde la nak nyambut2 bagai...

thanks ba, n ma sis...luv u all...

n, baru la aku prasan, nape angah beriya suh masak banyak...n air sirap bagai...
kitaorang pun makan lah all the hidangan.

NASI GORENG CHINA
MEE HOON GORENG

KFC
KEK...


burb.....kenyang...

my day is complete....


2 comments:

duapulolapansen said...

epi belated beday tan!!

iNtan+kHairy=AmaNN said...

tq...nak hadiah..hehee...(eh lupa dah dapat... bedroom set)hehe